A végére belehúzott Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 181,03 pontos, 0,70 százalékos csökkenéssel, 25 697,58 ponton zárt szerdán.
MTI-Eco, 2016. március 23. szerda, 18:23
Fotó: Napi.hu

A részvénypiac forgalma 9,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 230 forinttal, 1,40 százalékkal 16 195 forintra csökkent, 2,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,74 százalékkal 6740 forintra esett, forgalmuk 4,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott 440 forintot ért, forgalma 633,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 7 forinttal, 0,13 százalékkal 5300 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

Sinka Csaba, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a német DAX indexhez képest a BUX alul teljesített, régiós viszonylatban azonban a magyar piac teljesítménye erősnek mondható. A BUX főként a záró szakaszban tudott a napi mélypontról elmozdulni - tette hozzá a szakértő.

A Mol szerdai mozgását vélhetően az is befolyásolta, hogy az Amerikai Egyesült Államokból kora délután érkezett olajkészlet adat hatására esett az olaj ára.

Az elmúlt napokkal összehasonlítva a szerdai forgalom átlag alatti volt, amit a szakértő a rövid héttel magyarázott, hiszen pénteken nem lesz kereskedés a BÉT-en.Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK