A végére beszakadt New York

Bár a Fed kamatdöntését és az ahhoz kiadott kommentárt emelkedéssel üdvözölték a vezető New York-i részvényindexek, zárásra minden pirosba öltözött.
NAPI, 2009. szeptember 23. szerda, 22:13
Fotó:

Míg a Federal Reserve nyíltpiaci bizottságának vártnak megfelelő kamattartása és az azt kísérő kommentárja nyomán 0,5 százalék körülire nőtt a vezető New York-i részvényindexek többlete, addigra zárásra rendesen lekonyultak a mutatók.

A DJIA 0,8 százalékkal 9749 pontra, a Nasdaq Composite 0,7 százalékkal 2131 pontra, az S&P-500 1,0 százalékkal 1061 pontra süllyedt szerdán.

Az első értékelések azokkal a félelmekkel magyarázták az irányváltást, amelyek szerint a Fed immár közel lehet ahhoz, hogy csökkentse a gazdaság lendületbe hozására tett erőfeszítéseit, amelyek a piacok jelentős emelkedéséhez is hozzájárultak az elmúlt hónapokban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK