Jó hír volt viszont, hogy a felülvizsgált amerikai GDP növekedés a vártnál magasabb lett. Ennek köszönhetően a magyar tőzsde a BUX 1,3 százalékos emelkedéssel, 22 024,37 ponton zárt pénteken, ami a napi maximumot jelentette.

A részvénypiac forgalma 16,3 milliárd forint volt, a vezető részvények közül csak az OTP árfolyama esett az előző napi záráshoz képest, miután a bankrészvény piacán továbbra is masszív eladói nyomás volt. Ennek oka a nagyon magas svájci frank árfolyam lehet, mivel más egyéb rossz hír a részvénnyel kapcsolatban nem jelent meg.

Az utolsó 4500 forintos érték 1,4 százalékos mínuszt jelentett, miután a nap végi szárnyalás a bankrészvény befektetőit hidegen hagyta. Szárnyakat kapott viszont az elmúlt időszak egyik legstabilabbnak tekinthető részvénye a Mol. Az olajtársaság részvénye 2,5 százalékkal 20 850 forintra erősödött, úgy, hogy az utolsó pillanatokban rántottak több mint 250 forintot felfelé a részvényen.

A Magyar Telekom árfolyama 2 százalékkal 678 forintra nőtt, a befektetőket úgy látszik nem érdekli egyelőre, hogy a magyar hozamok emelkednek, és egyre többen várnak kamat emelést is. A Richter szintén 2 százalékkal emelkedett, a részvény záró ára , így 45 900 forint lett. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 1,5 százalékkal 20 680 forintra növelte értékét. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1996,7 ponton zárt pénteken, ami 0,2 százalékos emelkedést jelentett.

A kisebb részvények esetében elég vegyes ármozgások voltak. A Graphisoft Park például 4,5 százalékkal drágult, míg a Danubius 2,4 százalékkal 4195 forintra esett vissza, a FreeSoft pedig ennél is többet 3,5 százalékot csökkent. A gyorsjelentését követően nem mozdult az econet árfolyama, amely 98 forinton stagnált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!