A nap eleji hatalmas blokk kötések keretén belül mintegy 34 milliárd forint értékben cseréltek gazdát nagy pakettek a tőzsdén.

Késő délelőtt kiderült a Rába felfüggesztésének oka is, az MNV a legutóbbi záróértékhez képest 31 százalékos prémiumot jelentő 815 forinton nyilvános vételi ajánlatot tett a társaság papírjaira, míg a maláj DRB-vel már meg is állapodott annak részesedésének megvásárlásáról.

A nap jó része ettől eltekintve a nemzetközi hangulatnak megfelelően csendes lecsorgással telt. Az esés a végén még kapott némi lendületet, a BUX így végül a 1,75 százalékkal 16 489 pontra rontott. A blokk kötéseket kiszűrve nem volt túl acélos a forgalom, összesen 11 milliárd forintra rúghatott.

A vezető papírok közül a Telekom járt a legrosszabbul, 2,3 százalékos leértékelődése 508 forintos záróértéket takart. A Mol nem sokkal zárás előtt még a pozitív tartományban is megfordult, 16 180 forintos maximumáról lefordulva azonban napi mélypontja közelében, 15 810 forinton születtek részvényeire az utolsó kötések.

Hasonló mértékben, 1,74 százalékkal gyengültek az OTP részvényei, amelyek így végül 3170 forinton búcsúztatták a hét első kereskedési napját.

A kedden jelentő Richter megúszta 1,16 százalékos leértékelődéssel, ami kereken 35 000 forintos záróértéket jelentett. Szektortársa, az Egis esetében már erősebb volt az eladói nyomás, a kisebbik gyógyszergyártó közel 2,5 százalékkal 17 360 forintra rontott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!