A végére kizöldült Amerika

Fél százalék körüli pluszban zárt New York.
NAPI, 2010. március 4. csütörtök, 22:04
Fotó:

A DJIA 0,4 százalékkal 10 443 pontra kúszott fel, az S&P-500 ugyanennyivel 1123 pontra javított, a Nasdaq Composite pedig 0,5 százalékkal 2292 pontra emelkedett. Az S&P-500 ezzel zsinórban ötödik napja zárt pluszban.

Makrofrontról felemás hírek érkeztek, a munkanélküli-segélyért jelentkezők száma a vártnál kedvezőbben alakult, míg az ipari megrendelések a prognosztizáltnál kevésbé nőttek, a folyamatban lévő használtlakás-eladások indexe pedig váratlanul esett.

Az energiaipari részvények az olaj- és a földgázjegyzések süllyedését követték, míg a pénzügyi szektornak az tett jót, hogy sikeresen lezajlott Görögország tízéves államkötvényeinek kibocsátása. A Walt Disney ázsióját a Bank of America Merrill Lynch, a Coca-Coláét a UBS vételi ajánlása emelte, ahogyan a Boeing részvényeinek is egy hasonló lépés adott szárnyakat. A Wal-Mart Stores részvényesei eközben az osztalék 11 százalékos megemelésének örülhettek

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK