A vegyipar húzta Európát

Nagyrészt emelkedéssel nyugtázták a napot az európai tőzsdeindexek.
NAPI, 2011. április 21. csütörtök, 18:50
Fotó:

A vegyipar vezette Európa-szerte az emelkedést, köszönhetően az Akzo Nobel jó negyedéves eredményeinek. Frankfurtban a DAX index 0,6 százalékos erősödése a szektor jó teljesítményének hatására kiemelkedett az európai mezőnyből.

A telekom szektor ugyanakkor gyengén teljesített csütörtökön: Párizsban a France Telecom 1,5, a Londonban pedig a Vodafone vesztett több mint 4 százalékot értékéből - az utóbbi piacon a technológiai papírok jó teljesítménye ellenére csökkent 0,1 százalékkal az index értéke, főként a mobilszolgáltató miatt. A párizsi CAC 40 0,4 százalékkal erősödött.

A bankpapírok jórészt emelkedtek Európában: a Barclays részvények 1,5, az UniCredit papírok 4,5 százalékkal drágultak. A Nokia is csütörtökön tette közzé negyedéves számait, aminek hatására 0,4 százalékkal erősödtek a papírok - az ugyanakkor elrontotta az összképet, hogy gyenge kilátásokról számolt be a finn vállalat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK