A délelőtti állapotokhoz képest délutánra erősödött a forint, korrigált a dollár, illetve csökkent a svájci frank előnye az amerikai devizához képest. A hangulatot világszerte meghatározta, hogy az amerikai Bear Stearns befektetési szolgáltatót szinte az utolsó pillanatban mentette meg a JP Morgan a bedőléstől, összesen 240 millió dollárt, azaz darabonként 2 dollárt adva az egy éve még 170, múlt pénteken 20-30 dolláron is gazdát cserélő részvényekért. A hazai deviza a tőzsdei szakadások közepette meglepően erős maradt. Az euró jegyzése a volatilis, ám érdemi forgalomtól mentes kereskedésben 260 forint alatt is megfordult a reggeli, 262,40-es csúcs után. Az amerikai fizetőeszköz a korábbi látványos gyengülést követően korrigált: a hétfőre virradóra 1,59 dollár felett, azaz új rekordon tetőző eurókurzus 1,57 alá is benézett, majd újra emelkedésbe váltott. Délutánra szűkült ugyan a rés, de a svájci frank továbbra is többet ér, mint a dollár: előbbi 167,35, utóbbi 165,10 forintnál járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!