A mai európai kereskedés egyik nyertese a Yell Group volt. A Yellow Pgaes kiadójaként ismert társaság ugyanis jelentősen drágult azt követően, hogy a cég bejelentette: 1,6 milliárd dollárért megvásárolja a texasi TransWestern Holdings jegyzékkiadót. A világszerte számos repületeret - köztük a londoni Heathrow-t és Gatwicket - üzemeltető brit BAA Plc másfél százalékos erősödést ért el, miután minden korábbinál magasab utasszám miatt jelentősen javított eredményén. A cég egyúttal bejelentette, hogy az idén márciusban 6,3 százalékkal utas fordult meg repülőterein, s a többmilliárd fontos beruházás keretében épülő heathrow-i ötös terminál a jövő tavasztól fogadni tudja az Airbus új óriásgépét, az közelmúltban nagy csinnadrattával bemutatott A380-ast. A kedvező hírek kapcsán a Panmure Gordon elemzője megemelte a BAA-papírok célárát. Felszálló ágba kerültek a légitársaságok is, miután az olaj hordónkénti ára 21 centtel, e lélektani 50 dolláros szint alá süllyedt. Az AstraZeneca papírjai is kelendőek voltak. A Lancet orvosi folyóiratban ugyanis megjelent, hogy az Iressa nevű, tüdőrák elleni medicina a mellrák kezelésében is eredményesen használható. A svájci Roche is emelkedni tudott, miután az illeétkes amerikai hatóság jóváhagyta a hepatitis-B elleni kifejlesztett Pegasys alkalmazását. A gyógyszerszektor teljesítményét ugyanakkor jelentősen lerontotta a Schering AG. A cég papírjait ugyanis az ING és a Landesbank Rheinland-Pfalz is leminősítette, miután a Novartisszal közösen fejlesztett rákgyógyszere a támadások középpontjába került. Az európai indexek közül végül csak a londoni zárt - 0,3 százalékos - pluszban, de a frankfurti 0,2 és párizsi 0,1 százalékos vezsteség nem mondható borzasztónak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!