A világpiaci optimizmus erősíti a forintot

A kedvező amerikai és európai híreknek köszönhetően erősödésbe kezdett a forint, a többi feltörekvő piaci devizához hasonlóan.
Kasnyik Márton, 2010. szeptember 29. szerda, 09:59
Fotó:

Optimizmus uralkodik a világpiacon, hiszen a kedvező híreknek köszönhetően az euró átvitte a dollárral szemben az 1,35-ös ellenállási szintet - mondta a Napinak Szántó András, az Equilor devizaüzletágának vezetője.

Ezért a legtöbb feltörekvő piaci devizához hasonlóan a forint is erősödésbe kezdett, és ez újabb, különlegesen rossz hírek beérkeztéig feltehetőleg így is marad.

Egy euróért szerda délelőtt 276,50 forintot, egy dollárért 203 forintot adtak, a svájci frankkal pedig 208 forint alatt kereskedtek. Az euró/dollár árfolyam 1,362 volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK