A visszahívásig felfüggesztik a Plotinus Prémium kötvények kereskedését

A BÉT vezérigazgatója március 5-től négy tőzsdenapra felfüggeszti a Plotinus Holding Nyrt. által kibocsátott Plotinus Prémium kötvények kereskedését, miután a társaság igazgatótanácsa a kötvények március 9-i visszahívásáról döntött - tette közzé a tőzsde szerdán a honlapján.
MTI-Eco, 2015. március 4. szerda, 16:01
Fotó: Napi.hu

A határozat indoklása szerint a kereskedés felfüggesztésére a visszahívás lebonyolítása - a kifizetéshez szükséges tulajdonosi megfeleltetés, a kifizetést követően az igazolás tőzsdéhez való benyújtása - érdekében van szükség.

A kötvényekkel tervezett utolsó kereskedési nap március 10., míg a tervezett törlési nap március 13. azzal, hogy a kereskedést március 5-től 10-ig felfüggesztik, így a kötvényekkel ténylegesen március 4-én lehet utoljára kereskedni.

A 100 ezer forint névértékű, változó kamatozású (infláció plusz 4,5 százalék kamatprémium) kötvényeket 2013. szeptember 20-án bocsátotta ki a társaság a BÉT honlapján közzétett információk szerint. A 30 éves futamidejű kötvények 2043. június 1-jén járnának le. A tőzsdére 5 ezer kötvényt vezettek be, kapitalizációjuk 576 millió forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK