A Vivendi közműrészlegével oldja meg adósságproblémáját

A Vivendi Universal 63 százalékról valamivel 40 százalék fölé mérsékli részesedését a csoport közművi részlegében, a Vivendi Environnement-ban, részvényeladás, illetve tőkeemelés révén.
NAPI, 2002. június 18. kedd, 08:48

A Vivendi Universal várakozásai szerint a megfelelő piaci feltételek esetén lehető legrövidebb időn belül lebonyolítandó ügylet révén csökkenhetnek a csoport adósságai, részben a részvényekből származó bevételnek köszönhetően, részben pedig azért, mert a Vivendi Environnement adósságai kikerülhetnek az összesített mérlegből. A Vivendi összesített adósságai a féktelen terjeszkedés nyomán 30 milliárd euró fölé kerültek, ebből a médiaszekcióra mintegy 17 milliárd jut.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK