A vörös zónába került Európa

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés az év első napján a főbb európai értékpapírpiacokon.
MTI, 2017. január 2. hétfő, 09:15
Fotó: Reuters

A frankfurti DAX index 0,4 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,3 százalék veszteséggel kezdte az év első kereskedési napját.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 32 003,05 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest nem változott.

Londonban hosszú hétvége után kedden kezdődik a 2017-es tőzsdei kereskedés, csakúgy, mint az Egyesült Államok értékpapírpiacain. Az olaj ára vegyesen alakult hétfőn, a Brent a globális kereskedés ázsiai kezdete óta 0,19 százalékkal hordónként 56,74 dollárra csökkent, a WTI ára nem változott, 43,90 dolláron stagnált.

Az arany határidős jegyzése unciánként 1152,00 dolláron állt az európai kereskedés kezdetén, 0,53 százalékkal alacsonyabban a globális kereskedés hétfői kezdeténél.

Az eurót 1,0515 dolláron jegyezték, 0,03 százalék csökkenéssel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK