A VW 30 ezer dolgozóját bocsátja el

A Volkswagen 30 ezer dolgozójától válik meg 2020-ig, ebből 23 ezret Németországban bocsát el - jelentette be a német járműgyártó pénteken.
MTI-Eco, 2016. november 18. péntek, 10:48
Fotó: MTI/EPA

Az intézkedés célja a költségcsökkentés és a nyereség növelése. A cég azt közölte, hogy évi 3,7 milliárd euró megtakarítást tervez elérni az intézkedések révén 2020-ig. A Volkswagen azt tervezi, hogy német gyáraiban 25 százalékkal növeli a termelékenységet az évtized végére, és növeli a befektetéseket az elektromosautó-gyártásban.

A Volkswagen tavaly kipattant dízelbotránya jócskán megtépázta a cég hírnevét. A német vállalatnak nemcsak erkölcsi, de komoly anyagi kára is keletkezett. Csak az Egyesült Államokban mintegy 15 milliárd dollárt kell kifizetnie különböző jogcímeken az amerikai autótulajdonosokat képviselő ügyvédekkel és a szövetségi kormánnyal júniusban létrejött egyezség alapján.

Az alku értelmében egyebek között az autók tulajdonosai választhatnak: a VW visszavásárolja, vagy megjavítja a manipulált járműveket. A konszern erre a célra 10 milliárd dollárt fordít, a visszavásárlási ár 5 és 10 ezer dollár közötti, egyebek között a gyártási évtől és a megtett kilométerek számától függően.

A legnagyobb európai autógyártót az amerikai környezetvédelmi ügynökség tavaly szeptemberben vádolta meg azzal, hogy olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű járműbe, amely manipulálja a károsanyag-kibocsátás adatait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.11.18 15:08

A politikus egy konkrét hülye, bárhol a világban.
Itt a példa, hogy merre tart világ. Németországban is több gyereket akar a politika, hogy legyen friss hús a gyárakba.
Azokba a gyárakba, amelyek 25%-kal növelik a gyártást 30 000 fős elbocsátás mellett.
Akkor minek mégtöbb munkanélkülit szülni a 7,5 milliárdos bolygóra?
Egyre többe ember, egyre több munkanélküli, egyre több nyugdíjassal.
Ostoba folyamat.
Születésszabályozás kell, nem tömeggyártás emberből is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html