Az Európai Központi Bank végre elszánta magát és 3,25 százalékról 2,75-ra csökkentette az irányadó kamatlábat. A befektetők azonban nem sokáig örülhettek a hírnek, mivel a tengerentúlon a kormány elutasította, hogy átvállaljon a csőd szélén álló United Airlines tartozásaiból 1,8 milliárd dollárt. Ezzel valószínűleg kénytelen lesz csődvédelmet kérni az UAL, ami nem volt túl jó hatással a befektetők hangulatára az Atlanti-óceán egyik oldalán sem. A nap híre Európában a France Télécomhoz fűződött, miután a cég a francia kormány megmentési terveként eszközeinek jó részét leírja, osztalékot nem fizet, létszámstopot vezet be, s visszafogja beruházásait is. Az állami segítség 9 milliárd dollár kölcsönt jelent, amíg felkészül egy 15 milliárd eurós tőkeemelésre. A hír hatására a társaság részvényének árfolyama 16,5 százalékkal szárnyalt feljebb, míg a tulajdonában lévő Orange-é 1,4 százalékkal. A mobilszolgáltató bejelentette, hogy idei eredménye a várakozásokat meghaladja majd, ám így is 1800 fő elbocsátására készül, s a brit piacon kívüli területeken elhalasztja a harmadik generációs szolgáltatás beindítását. A Royal Dutch/Shell csoport csütörtökön bejelentette, hogy 86 olasz benzinkutat szerzett meg a Agiptól, míg cserébe 56 német és 35 francia töltőállomást adott az Agipnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!