A DAX-ot sokáig a Deutsche Telekom részvényei próbálták megtartani: a német távközlési vállalat papírjainak egyrészt a Goldman Sachs elemzőjének kedvező eredményvárakozása, másrészt pedig az adott lendületet, hogy a londoni székhelyű Compere Associates befektetési társaság közölte: megvásárolná a DT hat kábeltévé-hálózatát, amennyiben az azokra eredetileg pályázó Liberty Media nem kapná meg a német illetékesek jóváhagyását. Párizsban a France Télécom-MobilCom-vita borzolta fel a befektetők idegeit, miközben az Arcelor acélipari óriás részvényei kiemelkedő drágulást produkáltak. A francia Usinor, a spanyol Aceralia és a luxemburgi Arbed fúziójából létrejött Arcelor papírjai ma debütáltak a párizsi, a madridi és a brüsszeli börzén, s komoly vételi érdeklődés mellett kezdték meg tőzsdei pályafutásukat. A felfelé tartók szűk táborát erősítette a közművállalatok egy csoportja is, miután napvilágot látott, hogy több társaság - köztük a német RWE is - pályázik az Innogy brit áramszolgáltató cégre. Az olcsó útjairól ismert ír Ryanair légitársaság papírjai szintén jól szerepeltek, miután a Goldman Sachs magasabb célárfolyam mellett megerősítette a részvények kedvező osztályzatát. Az elemzők nem mindenkivel voltak ilyen kedvesek: a CSFB szakértője például vételről tartásra rontotta le az AstraZeneca-papírok minősítését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!