Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az amerikai külügyminisztérium azt ajánlotta a külföldön tartózkodó amerikai állampolgároknak, hogy legyenek rendkívül éberek a szeptember 11. körüli napokban, George W. Bush ugyanakkor azzal igyekezett kisebbíteni az aggodalmakat, hogy kijelentette: nincs szó különleges, Amerikát érintő fenyegetésről. A vállalati szféra kedvező hírei közé tartozott, hogy a Ford szerény nyereséget prognosztizált aktuális negyedévére és a pénzügyi év egészére, holott az elemzők veszteségre számítottak. A kiskereskedelmi szektor megítélésére az hatott pozitívan, hogy a szeptember 7-én véget ért héten az eladások 0,6 százalékkal emelkedtek az egy hónappal korábbihoz képest, vagyis van rá esély, hogy a fogyasztás erősödése segítheti a gazdaság kilábalását. Jól szerepeltek a félvezetőipar részvényei is, a vételi kedvet a Taiwan Semiconductor Manufacturing augusztusi forgalomnövekedése alapozta meg. A nap céges híre a Nokia nevéhez fűződött. A világ legnagyobb mobilkészülék-gyártója csökkentette harmadik negyedéves forgalomnövekedési prognózisát, ám eredmény-célkitűzését nem módosította. A vállalat azonban riválisaihoz képest még így is jól áll, a mobilszolgáltatók keresletének lassulását sikerül ugyanis költségcsökkentésekkel, a tevékenységek kihelyezésével, illetve újabb készülékek piacra dobásával ellensúlyoznia.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!