Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Dow Jones ipari index a hatodik kereskedési napot zárta emelkedéssel pénteken, az S&P 500 heti előnye pedig 3,6 százalék lett, pedig a mutató pénteken mindössze 0,4 százalékkal került magasabbra. A blue chip index és a Nasdaq pénteken 0,1 százalékot ment feljebb, bár a nap nagy részében veszteséget jeleztek.


A pénteki kereskedés előtt tette közzé a washingtoni munkaügyi minisztérium a vártnál jóval kedvezőbb októberi álláspiaci jelentését, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy a vevőket a piacon tartsa - napközben mind a DJIA, mind a Nasdaq nagyrészt mínuszban járt. A Fed szerda este nyilvánosságra hozott eszközvásárlási programját követően kiújult vásárlási láz csütörtökön még jelentős pluszokat hozott, péntekre az eurózóna peremországainak adósságtömegével való riogatás már hatásosabbnak bizonyult.

Európában megtört a lendület és a bankrészvények közt megkezdődött a profitrealizálás, a Wall Street-i blue chip indexen azonban még lendített a JP Morgan közel 3 százalékos drágulása. A Bank of America közel 2, a Wells Fargo több mint 6, a Citigroup részvények jegyzése pedig mintegy 4 százalékkal nőtt pénteken.

A nyersanyag- és olajipari papírok is jól forogtak, hiszen az arany újabb nominális csúcsot futott unciánként 1400 dollár közelében, miközben a nyersolaj két éve nem látott 86,85 dolláros rekordáron cserélt gazdát az árupiacokon. Az Exxont közel 1 százalékkal húzták feljebb, miután a cégről az a meg nem erősített pletyka terjed, hogy szemet vetett a BP-re.

Ezzel párhuzamosan a dollár is korrigált az euróval szemben, több mint egy százalékkal, 1,42-ról megközelítve az 1,40-et, ám továbbra is az éves csúcsok közelében forog.

A Kraftot gyenge harmadik negyedévi teljesítménye miatt támadták, a légiipari papírokat pedig több hír kapcsán is támadták. A Boeing Dreamlinere újabb tíz hónapot késhet, a Quantasnak pedig újabb gépét kellett idő előtt földre hozni a Rolls Royce motorok hibája miatt - a turbina-piac legnagyobb szereplőjének azonban jót tett a rossz hír, a GE-papírok több mint 1 százalékkal drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!