A zloty húzhatja le a forintot

A vártnál jobb februári inflációs adat nyomán átmenetileg erősödött a hazai fizetőeszköz a bankközi devizapiacon. A forint emelkedését nem kis mértékben a zloty gyengélkedése akadályozza.
Ádám Viktor, 2003. március 11. kedd, 10:42
Fotó:

Az euró 245,20-40 forintos szinten kezdett ma a bankközin, a vártnál jobb inflációs adat nyomán 245,10/20-ra gyengült a kurzus, vagyis a magyar fizetőeszköz a sávközéptől számított 11,15 százalékról 11,22-ig erősödött - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője. Később egy külföldi szereplő, illetve a vállalati szektor euróvételei nyomán 245,50-ig emelkedett az euró, ám az ekkor jelentkező eladások 245,20/30-ra nyomták vissza az árfolyamot. A szakember úgy vélekedett, hogy ma 244,80-245,80 között ingadozhat az uniós deviza kurzusa, s amíg ilyen gyenge a zloty, addig a forint sem tud erősödést felmutatni. Amennyiben a lengyel fizetőeszköz tovább gyengül, az a forintot is kimozdíthatja a prognosztizált sávból.
A délelőtt folyamán a dollárral 222,30/40 forinton kereskedtek a bankközin.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK