A csoport bruttó árbevétele kicsit nőtt - 6,35 százalékkal, 14,948 milliárd forintra - , az általános költségek viszont eléggé megemelkedtek, főleg a marketingkiadások miatt. A márkás külföldi italok fogalmazásán elért nyereség a felére csökkent; ez okozta az eredményvisszaesést, hiszen a saját termékek hozták a szokott szintjüket. A Zwack pénzeszközállománya csökkent - főleg a másfél milliárd forintos júniusi osztalékfizetésnek köszönhetően - , emiatt a kamatbevételek 40 százalékkal elmaradtak az egy évvel korábbitól. Megfigyelők szerint egy jó negyedik negyedév - ami hagyományosan erős szokott lenni - még elképzelhetővé teheti a tavaly év végi eredmény megismétlését; akkor a Zwack 2,864 milliárd forint adózás előttti, illetve 2,3 milliárd forint adózott eredményt ért el. Szerző: -

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!