A kibocsátási árként meghatározott 2 eurós árfolyam mintegy 10 százalékkal alacsonyabb, mint az előzetes maximumként megszabott 2,25 euró. A számottevő túljegyzés miatt sem a magán-, sem az intézményi befektetők nem kapják meg az általuk lejegyzett teljes mennyiséget, de az allokáció során a kisbefektetőknek kedveztek, náluk jóval magasabb, mintegy 95 százalékos lesz a kielégítési arány. Ez feltehetően nem véletlen, hiszen így jó esély van arra, hogy az intézményi befektetők a hiányzó mennyiséget a tőzsdén veszik majd meg. A magyar befektetők esetében az elszámolás alapja a forint, amelyet a K&H Bank mai nap érvényes lakossági árfolyamán váltanak majd át, ami megközelítőleg 508 forintos jegyzési árfolyamot jelent. A NAPI Online piaci forrásból származó információi szerint ennél végül valamivel kedvezőbb lehet az ár. Úgy tudjuk: az eurót 253,39 forintos kurzussal számítják, vagyis a részvényekhez 506,78 forintért juthattak hozzá a hazai befektetők. A tőzsdei kereskedés Budapesten és Prágában párhuzamosan szerdán indul, mától viszont a cseheknél már feltételesen kereskednek az AAA Auto-papírokkal. Prágában a kereskedés elején nem lehetett kirobbanó optimizmusról beszélni, az 55 koronás jegyzési ár - azt követően hogy az első percekben 59,90 koronára is felugrott - háromnegyed 12 tájban 55,49 koronán (2,018 euró) állt. A forgalom közel 2 millió korona volt. A feltételes kereskedés azt jelenti, hogy a jegyzett papírokat hivatalosan ugyan csak szerdán kapják meg a tulajdonosok, de akik kapnak visszaigazolást arról, hogy sikerült a jegyzés, kereskedhetnek a papírokkal hétfőn és kedden is. Ha szerdáig önhibájukon kívül nem kapják meg a részvényeket, akkor a kötéseket törlik a rendszerből. A tőzsdei kereskedés Budapesten és Prágában párhuzamosan 2007. szeptember 26-án indul. Budapesten az AAA Auto első tőzsdei kereskedési napját reggel fél 10-kor Anthony James Denny szimbolikus tőzsdei csengetéssel nyitja meg. Ezt követően a társaság és a kibocsátás szervezői sajtótájékoztató keretében számolnak be a tranzakció eredményeiről - olvasható a kibocsátás közleményében. “Úgy gondolom, hogy befektetőink bizalma megalapozott, hiszen az AAA Auto immár 15 éve sikeresen működő, jól bevált üzleti modellel rendelkező, dinamikusan fejlődő cégcsoport. Meggyőződésünk, hogy üzleti modellünk a magas szakmai színvonalú menedzsment segítségével jól átültethető egyéb közép-kelet-európai országok piacaira is biztosítva ezzel további eredményes növekedésünket." - közölte Anthony James Denny, az AAA AUTO elnök-vezérigazgatója.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!