Acélhiány emelte a Nikkeit

Problémák vannak az ellátással, kevés az acél a japán piacon - közölte a Nissan. Ez egyértelmű jelzés az acélgyártóknak, hogy ideje árat emelni, magasabb haszonkulccsal is találnak vevőt áruikra - a szektor tokiói tőzsdén jegyzett cégei annak rendje s módja szerint drágulni is kezdtek.
Mezősi Tamás, 2004. november 25. csütörtök, 08:41
Fotó:

A Nippon Steel, a JFE és a Kobe Steel acélgyártók papírjai több mint 4 százalékkal erősödtek.
A piacon azonban továbbra is komoly aggodalmakat okoz az erős jen, ez fékezőleg hatott az exportőrök részvényeire, s így a tőzsdeindexekre is. A Nikkei így szerény nyereséggel volt kénytelen beérni, a mutató a nap végén 10 900 ponton állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK