A befektetők az acélgyártókban, közöttük is a JFE Holdings-ban látták a legnagyobb profitszerzési potenciált. Javította a szektor kilátásait az is, hogy a japán sajtó értesülései szerint a Nippon Steel Corp.-nak sikerült tető alá hozni egy 20 százalékos áremelési megegyezést a Toyota Motor Corp.-al és a Nissan Motor Co.-val. A Nikkei-225 11 ezer 276,59 ponton zárt, míg a tágabb merítésű TOPIX 0,23 százalékos emelkedéssel 1144,33 ponton.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!