Adagolva adná papírjait a Futuraqua

Közzétette a Futuraqua, hogy milyen ütemezéssel értékesítenék saját részvényeiket.
NAPI, 2011. december 1. csütörtök, 14:29
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint a társaság közgyűlése még áprilisban döntött 3 705 320 darab papír megszerzéséről, ennek kapcsán az alapító részvényesekkel opciós szerződést kötött a cég.

Az igazgatóság döntése értelmében a teljes mennyiségből december 31-ig 750 ezer darabot szerezhet meg a társaság papíronként 5 forintért, amelyeket aztán 30-40 forint közötti áron értékesíthet a tőzsdén.

A közlemény szerint egy magánszemély 56 ezer részvényre vonatkozó vételi jogot vásárolt, amelynek darabonként 40 forintos, összesen 2,24 milliós ellenértékét már ki is fizette.

Így az idén még eladható 694 ezer darabon túl további értékesítések 2012-ben következhetnek a beruházások tőkeigényének függvényében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK