Adatdömping Amerikában

Vegyes képet festettek a mai délutánon megjelent amerikai makroadatok.
NAPI Online, 2007. szeptember 14. péntek, 14:50
Fotó:

Az augusztusi import árindex az elemzők által várt 0,2 százalékos növekedés helyett 0,3 százalékos csökkenést mutatott. Eközben a második negyedéves folyó fizetési mérleg hiánya a várt 190 milliárd helyett 190,8 lett, a kiskereskedelmi eladások pedig a 0,5 százalékos növekedés helyett 0,3 százalékkal bővültek.

A jelentős mínuszt mutató tőzsdéket nem hatották meg az adatok, míg a dollár euróval szembeni árfolyama továbbra is rekordmélységben van, egy európai devizáért 1,3880 zöldhasút kellett adni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK