A szokásos havi amerikai munkaerő-piaci adat előtt valószínűleg nem is várható érezhető elmozdulás, ám mivel az általában megbízható indikátorként működő ADP adat jó lett, az NFP-nek is illene annak lennie. Ezt már viszont nagyjából beárazta a piac, úgyhogy a várakozásoktól való eltérésre lehet valami mozgás - mondta a Napi Gazdaság Onlinenak Kolba Miklós, az ING devizaüzletágának vezetője.


Mindenesetre a dollár hiába erősödött csütörtök óta 1,3630-ra, a papírforma nem jött be és a forint a régiós devizákkal karöltve toporog vagy erősödik. Mivel külföldön nem igazán történik semmi, a 6 százalékos kamatszint mellett egész egyszerűen lehet, hogy betalálták a forintot egy kis carryre - véli Kolba.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!