Pedig a Richter a vártnál jobb eredménnyel rukkolt ki az első félévre. A konszolidált adózott nyereséget a társaság megduplázta, 105,1 százalékkal 27,7 milliárd forintra növelte az előző év hasonló időszakához képest. A második negyedévben pedig a nyereség-növekedés 111,7 százalék volt, s a profit elérte a 6,17 milliárd forintot. Az egy részvényre jutó nyereség (EPS) az első félévi eredmény alapján 705 forintról 1492 forintra emelkedett.

Az eredmények ismertetése után Bogsch Erik vezérigazgató úgy nyilatkozott, hogy szerinte immár elképzelhető, hogy az év egészében elérhető a tavalyi forgalom, szemben a korábban várt csökkenéssel. Igaz, azt is elmondta, hogy az eufória könnyen depresszióba csaphat át - igyekezett hűteni a gyorsjelentést követő optimizmust.

Szerdán délelőtt 10 óra után a Richter-részvény 1,3 százalékkal gyengülve 36 620 forint körüli árfolyamon forgott. A további árfolyamokat itt találja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!