Adóelkerülés miatt bűnhődik a Commerzbank

Több mint 5 milliárd forintnak megfelelő, 17 millió eurós bírságot kell fizetnie a Commerzbanknak, mivel hozzájárult ügyfelei adókerüléséhez - közölte egy bennfentes forrás a Reutersszel.
portfolio.hu, 2015. október 16. péntek, 09:39
Fotó: Reuters

A kölni hatóságokkal kötött, bírsággal záruló egyezség nem példátlan: a német bankok közül az UnICredithez tartozó Hypovereinsbank és a HSH Nordbank is fizetett luxemburgi és panamai adóelkerülési ügyek miatt.

A Commerzbanknál is állítólag az történt, hogy luxemburgi leánybankjának vagyonos német ügyfelei Panamán rejtették el vagyonuk egy részét a bank segítségével, ezzel az adóelkerülést is lehetővé téve számukra.

A mostani ügyről elsőként a Süddeutsche Zeitung számolt be szerdán, a 11 millió eurós bírságot tartalmazó egyezséget állítólag még egy bíróságnak is jóvá kell hagynia.

A bank februárban, az ügy kipattanásakor közölte, hogy több mint 10 éve történtek a kétes esetek, és mindenben együttműködnek a hatóságokkal.

 


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK