Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mint ismeretes, a tőkeszámlán nyilvántartott befektetésekre járó halasztott adófizetés lehetősége megszűnik, és legkésőbb 2007. április 20-ig vissza kell fizetni az eddig igénybe vett adóhitelt. A legelőször törlesztők jelentős kedvezménnyel tehetik ezt meg, aki november 2. éjfélig fizet, annak csak 55 százalékot kell leróni.

A Népszabadság értesülése szerint a befektetők október 26-ig csaknem 5 milliárd forintot fizettek már vissza, a teljes összeg több mint 21 milliárd.

Nem jár kedvezmény azoknak, akiknek köztartozásuk van, illetve akik tavaly is igénybe vettek adóhitelt.

A mostani határidőt, de 2005. június 30-ig fizető befektetők 20 százalékos kedvezményt kapnak, utána 2006.június 30-ig 5 százalék a kedvezmény, utána már nem jár semmi. Aki pedig a 2007-es határidőt is lekési, az kamatot fizet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!