A meghirdetett mennyiségnél 40 milliárd forinttal nagyobb összegben, 120 milliárd forintért értékesített, csökkenő hozam mellett, 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) - írja az MTI.

Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 30 milliárd forintért 5 éves és 30 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 51,1 milliárd forint ajánlatából az ÁKK, megemelt értékesítéssel, 30 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 27 bázisponttal alacsonyabb, 0,73 százalékos átlaghozamon.

Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 0,75 százalékos referenciahozam alakult ki.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 102,4 milliárd forint ajánlatából az ÁKK, megemelt értékesítéssel, 45 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 11 bázisponttal alacsonyabb, 1,38 százalékos átlaghozamon.

Az előző kereskedési napon, szerdán az 5 éves lejáratra a másodpiacon 1,40 százalékos referenciahozam alakult ki.

A 10 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók 97,7 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 45 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 9 bázisponttal alacsonyabb, 2,10 százalékos átlaghozamon.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 2,10 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!