Adták a Richtert a jelentés előtt

Gyengén teljesített ma a magyar tőzsde, az esést a Richter vezette. A cég árfolyama 1,5 százalékot csökkent, a befektetők vélhetően a héten megjelenő negyedéves számok miatt aggódtak - írja a Portfolio.hu.
portfolio.hu, 2014. május 5. hétfő, 17:41
Fotó: Reuters

Hétfőn a nyugati társaihoz hasonlóan a magyar részvényindex is a korábbi záróértéke közelében ingadozott, a BUX értéke végül közel 0,4 százalékot esett, amihez több mint 6,3 milliárd forintos forgalom párosult. Ezzel a lemaradók között foglal helyet a közép-kelet-európai indexek között.

Az esését a Richter vezette, a gyógyszercég árfolyama 1,5 százalékot esett. Ennek hátterében az állhat, hogy a társaság a héten érkező negyedéves gyorsjelentésében az elemzők szerint jelentősen csökkenő üzemi eredményről és nettó profitról számolhat be. A rubel gyengülése miatt a Richter erre már hetekkel ezelőtt figyelmeztette a befektetőket.

Az OTP árfolyama 0,3 százalékot esett, a Mol árfolyama nem változott a múlt szerdai záróárához képest, míg a Magyar Telekom árfolyama 1,3 százalékot erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK