A Mol Nyrt. november 5-én szerződést kötött a Tullow Oil társasággal a cég által a kameruni Ngosso Permit tengeri blokkban birtokolt 40 százalékos részesedés megvásárlására. (A Ngosso Permit sekély vizű blokk a Rio del Ray medencében, Nigériában és Kamerunban található olajmezők közelében.) A Mol partnerével, a blokk operátorával közösen két kút fúrását tervezi 2007. negyedik negyedévben és 2008 első negyedévben, hogy értékeljék a blokk korábbi működtetőinek felfedezéseit. A blokk operátora, az Addax Petroleum jó nevű piaci szereplő Nyugat Afrikában, az elmúlt években Nigériában és Gabonban hasonló környezetben szerzett jelentős működési tapasztalattal és 100 százalékos kutatási sikerrel rendelkezik. Az adásvételi ügylet még az operator elővásárlási jogának függvénye és szükséges még a kameruni kormány jóváhagyása is.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!