Aggasztó jövő várhat az euróra

Az európai adósságpiaci szereplők zöme szerint elégtelen az euróövezet hosszú távú életképességéhez a tavasszal létrehívott pénzügyi stabilitási mechanizmus - áll a Fitch Ratings kedden Londonban ismertetett új negyedéves felmérésében, amely szerint erőteljesen nőttek a befektetői aggodalmak az európai bankok hitelképességével kapcsolatban is.
MTI-Eco, 2010. augusztus 31. kedd, 11:55
Fotó:

A legnagyobb európai hitelminősítő által az európai kötvénypiaci befektetők körében elvégzett harmadik negyedévi közvélemény-kutatás kimutatta, hogy a piaci szereplők 41 százaléka szerint "jelentősen javította" a valutaunió hosszú távú életképességi kilátásait a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 250 milliárd eurós keretével is kiegészített 500 milliárd eurós pénzügyi mentőmechanizmus.

A felmérésbe bevont befektetők ugyanekkora aránya szerint azonban az eddigi stabilizáló intézkedések elégtelenek, még többre van szükség, 17 százalék pedig azzal a megállapítással értett egyet, hogy az euróövezet problémái "strukturális jellegűek és leküzdhetetlenek".

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK