Aggodalom lett úrrá az amerikai tőzsdén

Számottevően gyengültek csütörtökön a New York-i értéktőzsde főbb mutatói.
MTI-Eco, 2014. szeptember 25. csütörtök, 22:50
Fotó: Reuters

A Dow Jones index 1,5 százalékkal, az S&P 500-as mutató 1,6 százalékkal, míg a Nasdaq 1,94 százalékot gyengült a mai kereskedésben. Elemzők szerint alapvetően nincs konkrét oka a jelentős lejtmenetnek. Összeadódtak a kedvezőtlen tényezők, így az aggodalom, hogy lassul a globális gazdaság, és a félelem, hogy nő a feszültség a Nyugat és Oroszország között.

A sok bizonytalanság miatt a befektetők az ultrabiztonságos amerikai államkötvényeket kezdték vásárolni, amelyeknek nőtt az ára és csökkent a hozama. Különösen rossz napja volt az Apple cégnek, árfolyama több mint 3 százalékot esett, mert egy hiba miatt frissített verziót volt kénytelen kiadni legújabb iPhone, iPad és iPod készülékeihez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tever kneif, 2014.09.26 10:03

A sok bizonytalanság miatt a befektetők az ultrabiztonságos amerikai államkötvényeket kezdték vásárolni, amelyeknek nőtt az ára és csökkent a hozama.

Itt mar megint szo sincs arrol, miert nem került be a gazdasagba az olcso penz.

Ilyen forman, hogyan lenne gazdasagi növekedes?

Tehat a FED jol dolgozott a Bankoknak es a gazdasag elenkitese ellen.

Mindenki tudja, mi lesz a következmeny.

Tegnap a figyelmeztetes megvolt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html