A Dow Jones index 1,5 százalékkal, az S&P 500-as mutató 1,6 százalékkal, míg a Nasdaq 1,94 százalékot gyengült a mai kereskedésben. Elemzők szerint alapvetően nincs konkrét oka a jelentős lejtmenetnek. Összeadódtak a kedvezőtlen tényezők, így az aggodalom, hogy lassul a globális gazdaság, és a félelem, hogy nő a feszültség a Nyugat és Oroszország között.

A sok bizonytalanság miatt a befektetők az ultrabiztonságos amerikai államkötvényeket kezdték vásárolni, amelyeknek nőtt az ára és csökkent a hozama. Különösen rossz napja volt az Apple cégnek, árfolyama több mint 3 százalékot esett, mert egy hiba miatt frissített verziót volt kénytelen kiadni legújabb iPhone, iPad és iPod készülékeihez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!