Viszonylag szűk sávban ingadozott csütörtökön az euró jegyzése a bankközi devizapiacon. A délelőtti erősödést a sikeres hazai kötvényaukciót követően a vártnál gyengébb német ipari megrendelés adat fordította meg, ám ez a hatás átmenetinek bizonyult. Az ECB-kamattartást követő elnöki kommentárra, illetve a prognosztizáltnál rosszabb amerikai munkaerőpiaci adatra látványos erősödésbe váltott a dollár, ám a régió devizái - köztük a forint - stabilan tartotta magát - tájékoztatott Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője.

Hozzátette: délután négy órakor kapott némi támaszt a forint, ám nem biztos, hogy ez az áprilisi többletet mutató államháztartási statisztikának volt betudható.

Röviddel délután öt óra előtt az euró jegyzése 265,30 forinton állt - napközben ennél 70 fillérrel lejjebb is megfordult -, a dollár 181,50 közelében járt (a szerdai 177 alatti mélypontokat követően), míg a svájci frank 209,25-ön forgott. Az euró/dollár keresztárfolyam 1,4615-nél járt, holott délelőtt még az 1,49-es szint elérésével próbálkozott.

A svájci frank kapcsán Karsai megjegyezte: hiába erős a forint, ha az alpesi deviza március közepe óta nem látott szintre erősödött az euróhoz képest - a keresztárfolyam 1,2680-ra süllyedt. Ha ez folytadódik, hamarosan 210 forintra is felkúszhat a frank egysége.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!