Aggódik a guru, ide kéne tenni a pénzt

Mohamed El-Erian szerint érdemes lehet eladni az amerikai részvényeket, s helyette a feltörekvő piacokon körülnézni.
portfolio.hu, 2017. január 12. csütörtök, 09:14
Fotó: Reuters

Némileg aggódva figyeli az amerikai részvényekben látott ralit Mohamed El-Erian, az Allianz vezető tanácsadója, aki hozzátette, ideje csökkenteni a befektetőknek a kockázatokat, továbbá megfontolni a feltörekvő piaci részvényekbe való befektetést - írja a portfolio.hu.

Igen masszív emelkedésben vannak az amerikai részvények, a tegnapi záróárral számolva a Dow Jones index már több mint 8 százalékos felértékelődésnél tart. El-Erian kiemelte, a részvények árazása eddig is meglehetősen feszes volt már, továbbá elmondta, attól is tart, hogy a jegybankok esetleg meghátrálnak, visszalépnek.

Jelenleg a szakértő stratégiája a teljes kockázati kitettség csökkentése, valamint emellett a portfólión belüli nemzetközi rotáció. Kiemelte, voltak felülteljesítő szektorok a raliban, mint például a pénzügy, és voltak lemaradók, azonban most már ezek is kezdenek becsatlakozni az emelkedésbe.

El-Erian szerint sok pénzt most leginkább a fejlődő piacokon lehet keresni, az út azonban itt iszonyúan rögös lehet. A fejlődő eszközök egyébként általánosságban véve lemaradók voltak a tőzsdei rally során.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK