Hét órán át tartó tárgyalást követően a Volkswagen felügyelőbizottsága közölte, legalább néhány hónapig eltarthat, hogy teljes körben kivizsgálják a káros anyag kibocsátási értékek manipulálásában érintett motorokat.  A Reuters meg nem nevezett felügyelőbizottsági forrásokra hivatkozva azt írta, a maratoni tárgyaláson szó esett a potenciális költségcsökkentési és cash flow növelési lehetőségekről, melyek a csalás miatt várhatóan keletkező kiadásokat fedezné. A tárgyaláson részvények kibocsátása, mint forrásbevonási lehetőség is szóba került  - írja  a Portfolio.

A vállalat kilátásait övező bizonytalanság a Volkswagent követő elemzők helyzetét is megnehezíti. A Credit Suisse például óriásit vágott célárán, a korábbi 169 euróról 82 euróra csökkentette a részvényekre vonatkozó fair érték becslését.

A Credit Suisse hangsúlyozza, a botrány összességében 23-78 milliárd euró közti költséget okozhat a vállalatnak, ebben benne vannak a bírságok, valamint a visszahívások költségei is. A bank elemzői megjegyzik továbbá, hogy egyre nagyobb kockázatokat látnak a cég pénzügyi részlegénél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!