A közeli napok tőzsdei árfolyammozgását a svájci/forint árfolyam fogja meghatározni, amennyiben ilyen magasan marad, vagy esetleg még feljebb jut az brutális eladói hullámot indíthat el a BÉT-en - vélekedett Farkas Róbert a Strategon üzletkötője. Itt 220 fölött már nem tréfa az élet, az MNB 230-as legrosszabb frank árfolyammal számolt stressz tesztjében.

Mostanában semmilyen tőkekivonás nem volt a tőzsdén, sőt, 1500 pontos BUX emelkedés valósult meg egy hét alatt de ez nem marad mindig így. A Mol és a Richter ereje nagyon érdekes, de ezek szenvedhetik meg leginkább ha jön egy erősebb lejtmenet. Az OTP ugyanakkor fundamentálisan a legérzékenyebb a frank erősödésére. Farkas ezért azt tanácsolja, hogy aki nyáron vett részvényt most már mindenképpen szálljon ki, hiszen szép nyereséggel lehet eladni egy Molt vagy Richtert.

Technikai szemmel a mozgóátlagok alatt volt a BUX, a kilövés viszont magasan a 200 napos fölé vitte. A héten a 200 naposig, vagyis 22 200 pontig lejöhet az index Farkas szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!