Az ÁKK 30 milliárd forintért vitt piacra 5 éves, 30 milliárd forintért 8 éves, és 20 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt. Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 87,21 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK megemelt értékesítéssel 45 milliárdot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 40 bázisponttal magasabb, 2,08 százalékos átlaghozamon.

Az előző kereskedési napon, szerdán az 5 éves lejáratra a másodpiacon 2,16 százalékos referenciahozam alakult ki.

A 8 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 61,16 milliárd forintnyi ajánlatából megemelt értékesítéssel 41,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, 2,51 százalékos átlaghozamon.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 81,57 milliárd forintból megemelt értékesítéssel 30 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 3,09 százalék volt, 32 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 3,22 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!