Féléves és egyéves magyar állampapírokat hoz forgalomba az ÁKK

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 9,3 milliárd forint mennyiségben féléves és 45,9 milliárd forint értékben egyéves magyar állampapírt bocsát ki április 9-én tízezer forint névértéken - közölte az ÁKK kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján nyilvános ajánlattételét.
Szász Péter, 2019. március 26. kedd, 19:40
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Mindkét állampapírt április 1-5. között lehet jegyezni 100 százalék jegyzési árfolyamon, a pénzügyi teljesítés napja április 8.

Az idén október 9-én lejáró féléves magyar állampapír fix kamatozású, a kamat mértéke évi 2,50 százalék, a lejáratkor fizetendő kamat mértéke 1,25 százalék.

Az egyéves fix kamatozási állampapírra a 2020 április 9-i lejáratkor 3 százalék kamatot fizetnek.

Az állampapírokat a forgalomba hozatal során az elsődleges piacon devizabelföldinek és devizakülföldiknek minősülő természetes személyek szerezhetik meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK