Az elsődleges forgalmazók 21,5 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK 11 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 6,27 százalék volt, 22 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál, és 18 bázisponttal magasabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama 2022 elején 4,11 százalék volt, 2021 elején 0,43 százalék, 2020 elején pedig 0,03 százalék.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt, 7 éves, változó kamatozású kötvényből a meghirdetett mennyiségnél 16,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 31,5 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 43,35 milliárd forint értékű ajánlat érkezett.

A tízéves zöld kötvény negyedik aukcióján az elsődleges forgalmazóktól 11,52 milliárd forint értékű ajánlat érkezett. Az aukciós átlaghozam 6,36 százalék volt, 60 bázisponttal magasabb az egy hónappal korábbi aukción kialakultnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!