Az ÁKK Zrt. 15 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 39,88 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK 15 milliárd forintot fogadott el - írta az MTI.

Az aukciós átlaghozam 0,51 százalék volt, 32 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál és 4 bázisponttal magasabb a szerdai 0,47 százalékos másodpiaci referenciahozammal.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama 2020 elején 0,03 százalék volt, 2019 elején 0,41 százalék, 2018 elején pedig mínusz 0,01 százalék.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt, 7 éves, változó kamatozású kötvényből az eredetileg meghirdetett 15 milliárd forint helyett 10 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 66,22 milliárd forint értékű ajánlat érkezett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!