Az ÁKK 30 milliárd forintért vitt piacra 5 éves, 30 milliárd forintért 10 éves és 20 milliárd forintért 15 éves lejáratú államkötvényt.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 117,2 milliárd forint ajánlatából az ÁKK, megemelt értékesítéssel, 45 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 6 bázisponttal alacsonyabb, 1,49 százalékos átlaghozamon.

Az előző kereskedési napon, szerdán az 5 éves lejáratra a másodpiacon 1,54 százalékos referenciahozam alakult ki.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 80,0 milliárd forint ajánlatából megemelt értékesítéssel, 45 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 5 bázisponttal alacsonyabb, 2,19 százalékos átlaghozamon.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 2,21 százalék volt.

A 15 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók által ajánlott 33,3 milliárd forintból 20 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 2,29 százalék volt, 3 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 15 éves lejáratú kötvényekre 2,32 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!