Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 5 éves, 15 milliárd forintért 10 éves és 10 milliárd forintért 20 éves lejáratú államkötvényt.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 92,05 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK, megemelt értékesítéssel, 40 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 4 bázisponttal alacsonyabb, 7,40 százalékos átlaghozamon.

Az előző kereskedési napon, szerdán az 5 éves lejáratra a másodpiacon 7,51 százalékos referenciahozam alakult ki.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 67,27 milliárd forintnyi ajánlatából, szintén megemelt értékesítéssel, 30 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 18 bázisponttal magasabb, 7,33 százalékos átlaghozamon.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 7,42 százalék volt.

A 20 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 9,80 milliárd forintból, csökkentett értékesítéssel, 5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 7,10 százalék volt, 52 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 20 éves lejáratú kötvényekre 7,16 százalék volt - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!