A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción az ÁKK 25 milliárd forintért vitt piacra állampapírt.

Az elsődleges forgalmazók 124,02 milliárd forint ajánlatából az ÁKK 25 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 10 bázisponttal alacsonyabb, mínusz 0,05 százalékos aukciós átlaghozammal.

QP | Quality Placement

Legutóbb 2018. január 23-án volt negatív a 3 hónapos dkj aukciós hozama, akkor mínusz 0,01 százalék volt - írta az MTI.

Az előző kereskedési napon, hétfőn a 3 hónapos lejáratra a másodpiacon 0,12 százalékos referenciahozam alakult ki.

Nagy valószínűséggel a magas túljegyzésnek tulajdonítható a keddi hozamcsökkenés. Az ÁKK rendre heti 40 milliárd forintért vagy 50 milliárd forintért szokott meghirdetni 3 hónapos dkj aukciót, ám ezt az elmúlt héten már 25 milliárd forintra csökkentette.

A 3 hónapos diszkont kincstárjegy az évet 0,02 százalékos aukciós átlaghozammal kezdte. Az aukciós átlaghozam 2017 elején 0,15 százalék volt, 2016 elején 1,13 százalék, 2015 elején 1,84 százalék.

Fotó forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!