Az elsődleges forgalmazók 13,56 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK Zrt., csökkentett értékesítéssel, 3 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 7,80 százalék volt, 59 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál, és 30 bázisponttal magasabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama 2022 elején 4,11 százalék volt, 2021 elején 0,43 százalék, 2020 elején pedig 0,03 százalék.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt, 7 éves, változó kamatozású kötvényből, a meghirdetett mennyiséget 10 milliárd forinttal megemelve, 20 milliárd forintért értékesített államkötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 32,22 milliárd forint értékű ajánlat érkezett.

A tízéves zöldkötvény aukcióján a meghirdetettnek megfelelő összegben, 10 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 29,18 milliárd forint értékű ajánlat érkezett. Az aukciós átlaghozam 8,63 százalék volt, 134 bázisponttal magasabb az egy hónappal korábbi aukción kialakultnál - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!