Az utóbbi hetekben emelkedtek a magyar hozamok is, ennek kapcsán a Reuters megkérdezte az ÁKK Zrt.-t. Az adósságkezelő válasza szerint a piaci turbulenciát külső tényezők okozták, a forgalmazók nem számoltak be fennakadásokról a piacon - írta a portál.

A költségvetés finanszírozása az eredeti terveknek megfelelően halad idén. A kötvényeladások egy kicsit talán jobban állnak időarányosan a tervezetthez képest. A magyar adósságkezelő szerint a nemzetközi hozamok ingadozása nem meglepetés, ennek nem lesz hátrányos hatása a magyar kötvénypiacra.

Fotó forrása: ÁKK

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!