Úgy fogalmazott: "lesz még devizakibocsátás, de a piaci körülmények határozzák majd meg a devizanemét". Egy esetleges orosz adósságvásárlást firtató kérdésre Töröcskei István elmondta: nincs ok az oroszokról spekulálni, mivel nincs olyan megállapodás, ami előrehaladott állapotban lenne. "Oroszország csak egy piac a sok közül, ahol legfeljebb 200 millió dollár összegű kibocsátás jöhet szóba" - tette hozzá. Az adósságkezelő február közepén értékesített 3,25 milliárd dollárnyi 5 és 10 év lejáratú dollárkötvényt. A szervezet idei éve vonatkozó kibocsátási terve értelmében még további 1,5 milliárd eurónyi devizakibocsátásra lehet számítani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!