Itt van az ÁKK újabb nagy dobása

Magyarország mandátumot adott első euróban denominált zöld kötvény kibocsátásának főszervezői feladataira a Credit Agricole CIB, az ING Bank és a J.P. Morgan pénzintézeteknek - adta hírül az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt.
Domokos László, 2020. június 2. kedd, 13:51
Fotó: Getty Images

A tervek szerint az újfajta kötvényből befolyt összeget a kibocsátó a központi költségvetés egyes zöld kiadásainak finanszírozására és refinanszírozására fogja fordítani a szuverén zöld kötvény keretprogramjával összhangban.

Az euróban denominált benchmark méretű és futamidejű tranzakció a piaci feltételek alakulásától függően a közeljövőben kerül kibocsátásra - fogalmazott az adósságkezelő.

Tavaly decemberben Varga Mihály pénzügyminiszter még arról beszélt, hogy a lakossági eurókötvény mellett idén jenben és jüanban bocsáthat ki lehetőség szerint zöld kötvényeket az állam. A zöld kötvények környezetvédelmi beruházásokat finanszírozhatnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK