Történetének legnagyobb, a magyar ingatlanüzemeltetői és szolgáltatói piac szempontjából is meghatározó akvizícióról döntött a Budapesti Értéktőzsdea standard kategóriájában jegyzett Akko Invest Nyrt. igazgatótanácsa. A vagyonkezelő vállalat a WING Zrt. tulajdonában álló Neo Property Services Zrt. (NEO) felvásárlásáról határozott, melyet az Akko saját és banki forrásból finanszíroz.

A tranzakció zárásához a finanszírozás rendelkezésre állása és a vállalat részvényeseinek jóváhagyása szükséges. Prutkay Zoltán, az Akko Invest elnöke az akvizícióval kapcsolatban elmondta, hogy ezzel a lépéssel a vállalat jelentős lépést tesz növekedési terveinek a megvalósításában, melynek célja, hogy a magyar tőkepiac meghatározó vagyonkezelő cégévé váljon. Hozzátette: amellett, hogy a Neo Property Services Zrt. a szektor egyik vezető vállalata, kedvező növekedési kilátásokkal rendelkezik.

A Neo az elmúlt öt évben 78 százalékkal növelte árbevételét, mely 2019-ben elérte 23,3 milliárd forintot, az eredményességét legjobban bemutató EBITDA (pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) pedig tavaly 1,5 milliárd forint volt. A Neo Property Services 1999-es alapítása óta Magyarország egyik vezető ingatlanüzemeltetője és szolgáltatója. Tevékenységei közé tartozik a létesítménygazdálkodás, az ingatlankezelés és az ingatlanberuházásokhoz kapcsolódó projektmenedzsment.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!