Akko Invest néven folytatja a Plotinus Nyrt. a szerdai közgyűlésen egyebek között ezt szavazták meg a részvényesek. A név történelmi eredetre utal, ez volt az utolsó vár, amit a keresztes háborúk során a keresztesek elveszítette 1291-ben.

Egy másik név is felvetődött a közgyűlésen - tudta meg a Napi.hu az eseményen részt vevő részvényesektől. Korányi G. Tamás (a Napi.hu tiszteletbeli főszerkesztője) részvényesként javasolta a Sztrabón nevet is a Plotinus számára. Sztrabón Plotinushoz hasonlóan ókori tudós volt, filozófiával és földrajzzal foglalkozott. A részvényesek azonban végül az Akko név mellett döntöttek.

A közgyűlési előterjesztéseknek megfelelően személyi kérdésekről is szavaztak a részvényesek. Megválasztották az igazgatóság tagjának határozatlan időre Prutkay Zoltánt, Kovács Attila Gábort, Csizma Lászlót, Lakatos Juliannát és Kalmár Zoltánt. A közgyűlés az igazgatótanács független tagjai közül audit bizottsági tagnak Csizma Lászlót, Lakatos Juliannát és Kalmár Zoltánt választották meg.

Az alaptőke leszállításáról és a részvények bevonásáról nem született döntés. Az új tulajdonos és vezetőség pedig hangsúlyozta: a társaság fő célja a részvényesi érték növelése lesz.

A Plotinus árfolyama az elmúlt hetekben, amióta ifjabb Ádámosi György tulajdonosként beszállt a cégbe, szabályosan kilőtt. A tavaly ősszel még 6 ezer forint körüli árfolyamon forgó részvény január 18-án egészen 44 600 forintig emelkedett. Az elmúlt napokban viszont korrigált az árfolyam. Szerdán, a közgyűlés napján 24 800 forintig csúszott le, majd délután 31 ezer forintig emelkedett a kurzus.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!